کمپکتور چیست؟
کمپکت کردن یا فشرده سازی را فرآیندی گویند که در آن با نیرویی مکانیکی چگالی یک ماده را افزایش می دهند. در عملیات فشرده سازی، با کاهش فضای خالی بین ذرات تشکیل دهنده خاک و آسفالت آنها را متراکم می نمایند، به مرور زمان ماده سست و کم مقاومت نشست می کند و به صورت طبیعی خود را متراکم خواهد ساخت. در عمل فشرده سازی یا کمپکت کردن با اعمال نیروهای مکانیکی گوناگون، زمان موردنیاز برای فشرده سازی را از سال ها به ساعت ها کاهش می دهیم. مکانیزم عملکرد در کمپکتورهای صفحه ای به این صورت است که در کمپکتورهای صفحه ای ارتعاش ایجاد شده از روتور گریز از مرکز به صفحه کمپکتور منتقل می شود. ارتعاش در صفحه کمپکتور، ماشین را رو به جلو حمل می کند. حرکت ارتعاشی همراه با وزن دستگاه عمل فشرده سازی یا کمپکت کردن را ممکن می سازد. کمپکتور دارای کاربری های متعددی از جمله فشرده سازی، کمپکت ، کوبنده خاک، زیرسازی، پی سازی، پی ریزی، متراکم کننده خاک می باشد.
فشرده سازی خاک یا آسفالت با یکی از نیروهای زیر یا ترکیبی از نیروها انجام می گردد:
- فشار ثابت استاتیکی
- اصابت (برخورد)
- دستکاری یا لرزش (ویبراسیون)
در حقیقت کمپکتورها ماشین آلاتی هستند که جهت متراکم کردن مصالح خاکی و سنگی و پی سازی برای ساختمان بکار می روند و مکمل کار غلطک ها می باشند. کمپکتورها از چهار پارامتر برای کوبیدن خاک استفاده می کنند: 1- وزن استاتیکی 2- ضربه 3- ارتعاش 4- کنترل
کمپکتور (کمپکتور بنزینی - کمپکتور دیزلی)
مشخصات فنی کمپکتور
کمپکتور ها یا کامپکتور ها در اندازه و ابعاد متنوع و همچنین با قدرت ضربه 1500 تا 6000 Kg/cm به مشتریان ارائه می گردد. کمپکتور ها از لحاظ دسته بندی بر اساس سوخت و شاسی به دو گروه متفاوت تقسیم می شوند.
انواع کمپکتور از لحاظ سوخت
انواع کمپکتور از لحاظ مصرف سوخت به 2 دسته تقسیم می شوند که عبارتند از:
- کمپکتور دیزلی
- کمپکتور بنزینی
انواع کمپکتور از لحاظ شاسی
انواع کمپکتور قابل ارائه به مشتریان بر حسب نوع شاسی آن عبارتند از:
کمپکتور قورباغه ای
اصولا این نوع محصول در محیط هایی با فضای کم و محدود مانند تعمیرات آسفالت، پی ریزی ساختمان، کار حفاری و غیره استفاده می شود. از اصلی ترین کاربری های کمپکتور قورباغه ای می توان به فشرده سازی یا کمپکت کردن مانال های کوچک آب اشاره نمود که در این مکان هان امکان استفاده از کمپکتور های بزرگ یا صفحه ای وجود ندارد.
کمپکتور صفحه ای
عمده مصرف این نوع ار انواع کمپکتور در فضاهایی است که با مجدودیت مواجه نیستیم و امکان مانور حرکتی زیاد می باشد. از جمله کاربری های کمپکتور صفحه می توان به صنایع پیاده روسازی، محوطه سازی، حیاط سازی، ساخت پارکینگ، فشرده سازی، کمپکت، کوبنده خاک، زیرسازی، پی سازی، پی ریزی، متراکم کننده خاک، فشرده سازی خاک، شن، ماسه و آسفالت اشاره نمود.
کمپکتور دستی
لطفا جهت دسترسی به هر گونه اطلاعات فنی، اعم از مشخصات فنی کمپکتور و یا لیست قیمت کمپکتور مانند قیمت کمپکتور قورباغه ای و صفحه ای و یا لیست قیمت برند ها مانند قیمت کمپکتور روبین، از جدول زیر روی برند مورد نظر کلیک نمایید.
سرویس و نگهداری کامپکتور ها
جهت افزایش طول عمر کمپکتور و سالم ماندن دستگاه می بایست اقداماتی را انجام داد. از جمله:
- تعویض روغن در هر 50 ساعت کاری
- فیلتر هوا هفته ای یک بار مورد برسی قرار گرفته و نظافت شود.
- هر 500 ساعت نیاز به تعمیرات و سرویس اساسی دارد.
- ماهی یکبار نیازمند به آچارکشی می باشد.
- سیم گاز و هندل همواره مورد بررسی باشد.
منبع: واحد فروش کمپکتور فامکو
- ۹۸/۰۷/۰۸